Kiintorastit

Fiskarsin ruukiin on tehty kaksi jatkuvasti kenen tahansa käytettävissä olevaa rastiverkostoa. Toinen on perinteinen kiintorastiverkosto ja toinen kännykän avulla toimiva MOBO-rata.

 

Rövarbergetin kiintorastiverkosto

mallikiinto

Rövarbergetin kartalla, aivan Fiskarsin ympäristössä, pidetään yllä kiintorastiverkostoa. Kartalle on laadittu kolme eritasoista rataa, mutta rasteja voi käydä etsimässä myös täysin vapaassa järjestyksessä. Suunnistus kiintorasteilla onnistuu itsenäisesti milloin tahansa. 

Rövarbergetin kiintorastikarttaa saa Fiskarin urheilijoilta +358405604538 /Veikko, sekä Fiskarsin ruukin infopisteestä. Karttoja myydään viiden euron kappale hintaan. Kiintorastikartoissa on neljä vaihtoehtoa. Kaikki rastit, A-rata 6,2km, B-rata 4.0km ja C-rata 2.3km.

Rastit ovat maastossa punaisia muoviputkia, jotka on kiinnitetty puutolppaan. Rasteihin on kirjoitettu rastitunnus. Kiintorasteilla on myös heijastimet, joten verkosto soveltuu myös yösuunnistukseen. Rasteilla ei ole leimasimia.

kiintorasti

Kiintorastikartat eivät vaadi karttamuovia.

Ratamestarina ovat toimineen Arvo ja Veikko Paulin.

Lue suunnistuksesta Fiskarsissa Koti Fiskarsissa-blogista.

 

 MOBO-Rata

MOBO-sovelluksen ja älypuhelimen avulla voi tutustua ilmaiseksi suunnistukseen ja kokeneempi suunnistaja voi sovelluksen avulla tehdä hyvän karttaharjoituksenkin. MOBO on nykyaikainen versio perinteisistä kiintorasteista.

Fiskarin keskustan kartalle on tehty kännykällä seurattava Mobo-rata. Rata löytyy Mobo-sovelluksesta nimellä "Raasepori Fiskars".

Lataa ilmainen MOBO-sovellus puhelimeesi Suunnistusliiton sivuilta: http://mobo.suunnistus.fi/

Asenna ilmainen MOBO-sovellus puhelimeesi. Laitteessa pitää olla QR-koodin lukemiseen tarkoitettu ohjelma, esimerkiksi QuickMark (Android).

Valitse kartan nimi ja odota kunnes kartta on latautunut puhelimeesi. Käytä sovelluksen kompassia ja karttaa löytääksesi rastit. Voit kiertää rastit haluamassasi järjestyksessä ja käydä niin monella rastilla kuin haluat. Älä mene tonteiksi merkityille alueille (oliivinvihreä väri kartalla) tai pelloille.

Leimatessasi rastilla valitse sovelluksesta "Leimaa" -painike ja ota kuva QR-koodista. Onnistunut leimaustieto siirtyy automaattisesti MOBOn verkkosivulle. Suunnistettuasi voit antaa palautetta radan lisätiedot/palaute -näkymässä ja omia leimauksia voi tutkia puhelimesta My MOBO-sivulta tai sovelluksen verkkosivuilta mobo.osport.ee.

mallimobo